Afscheidsfotografie: Een herinnering voor het leven

Het overlijden van een geliefde of dierbare is een intens trieste gebeurtenis in ieders leven. Ondanks groot verdriet moeten we, vaak ineens in hoog tempo, beslissingen nemen om de uitvaart te regelen. Waar en wanneer is de afscheidsceremonie. Welke kist kiezen we? Wie sturen we een rouwkaart en wat zetten we er op? Welke bloemen en kleur kiezen we? Etc. etc.

Witte Vlinder

Als in een roes vliegen de dagen rond een afscheid aan u voorbij. Tijdens deze drukte denkt u waarschijnlijk niet direct aan het maken van foto’s. 

De ervaring heeft mij echter geleerd dat beelden van het afscheid veel troost bieden tijdens het rouwproces. Want voor de nabestaande(n) is het fijn na de uitvaart herinneringen op beeld te hebben. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de kleinkinderen die later nog kunnen terugzien hoe het afscheid van hun opa of oma was. Of misschien kinderen die afscheid moeten nemen van hun vader of moeder, hoe jong of hoe oud de overledene ook is. Ook wanneer uw geliefde overlijdt biedt het troost om te zien hoe mooi en bijzonder de ceremonie was en welke mensen uit uw omgeving bij het verdrietige afscheid hun laatste groet hebben gebracht.

Met hart en ziel maak ik een stijlvolle reportage van het emotionele afscheid. U kunt daarbij rekenen op mijn integere opstelling. Met andere woorden: tijdens het afscheid ga ik onopvallend en stilletjes aan het werk. Omdat ik weet hoe belangrijk het voor nabestaanden is om een herinnering te hebben van het afscheid en de uitvaart, heb ik mij gespecialiseerd in afscheidsfotografie.

De fotoreportage

Waar moet u aan denken bij afscheidsfotografie?

  • het (ouderlijk) huis vol met herinneringen
  • de condoleance
  • de avondwake
  • de laatste groet en het sluiten van de kist
  • de weg van huis naar de kerk of het crematorium
  • de afscheidsceremonie in de kerk of het crematorium
  • de begrafenis
  • het samenzijn na de afscheidsceremonie

De keuze is aan u welke momenten u belangrijk vindt om te laten vastleggen. Uiteraard kan ik u daarmee ook helpen en neem ik graag samen met u uw wensen door.

Tijdens het afscheid zelf hoeft u met mij geen rekening meer te houden. Op dat moment stem ik alles af met uw uitvaartbegeleider en kunt u ook daadwerkelijk afscheid nemen van uw dierbare.

Tarieven Afscheidsfotografie

Afhankelijk van wat u belangrijk en fijn vindt om te laten vastleggen, wordt vooraf een vast bedrag afgesproken. Deze prijs is inclusief nabewerking en oplevering van de foto’s (via e-mail en een usb-stick). U komt dus niet achteraf voor verrassingen te staan.

Ook is het mogelijk een prachtig fotoalbum te laten maken voor uzelf en eventueel kinderen en/of kleinkinderen. Een fotoalbum bladert u namelijk eerder even door en kunt u makkelijker aan anderen laten zien dan dat de foto’s op uw computer staan. Weet u nog niet of u dat wilt omdat uw hoofd er nu niet naar staat. We kunnen dit ook achteraf afstemmen.

  • Een afscheidsreportage kunt u al boeken vanaf € 360,-
  • Richtprijs samenstellen fotoalbum (65-70) pagina’s: € 320,-

De prijzen zijn inclusief btw.

Wilt u meer weten?

Hebt u belangstelling of wilt u meer informatie over de afscheidsreportage? Laat dit aan uw uitvaartbegeleider weten of neem rechtstreeks met mij door mij te bellen: 06-55337898. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen. Ik kom dan graag ongeveer een half uurtje bij u langs voor een nadere kennismaking. Want juist tijdens zo’n intieme en emotionele gebeurtenis is het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de fotograaf.